Despre David Bisbal

O SCURTA BIOGRAFIE A ARTISTULUI

Data nasterii: 5 iunie 1979

Locul nasterii: Almeria, Andaluzia, Spania

Semn zodiacal: Gemeni                                             

Horoscopul chinezesc: Oaie

Film preferat: orice film de groaza si suspans

O tara unde ar calatori: Egipt

Culoare preferata: Albastru

Sporturi favorite: Ciclism, Pescuit, Fotbal

Studii: a invatat in colegiul public Francisco de Goya , si pana la BUP si-a continuat studiile in domeniul muzical realizand cursuri de canto.

Experienta muzicala: David a fost solist intr-o orchestra numita „Expresiones”

Personalitate: timid, pasional, glumet, energic si perfectionist

Un parfum preferat: Hugo Boss

Inainte colectiona: monede vechi

Familia: Parintii lui David se numesc José Bisbal si María Ferre.

David Bisbal Ferre s-a născut la data de 5 iunie 1979, în oraşul Almeria (Andaluzia), Spania. Este cel mai mic dintre trei fraţi şi singurul din ei care a urmat o carieră artistică.

A activat 5 ani ca solist vocal in cadrul formaţiei Orquesta Expresiones cântând la sărbători populare cover-uri după melodii în vogă la acel moment.

Viaţa lui David s-a schimbat în 2001 când a fost printre cei 16 tineri aleşi in urma unui casting pentru a participa la prima ediţie a emisiunii Operación Triunfo, un concurs de televiziune, câştigătorul acestuia urmand să reprezinte Spania la Festivalul Eurovision 2002. David s-a aflat printre cei trei finalişti, împreună cu Rosa şi David Bustamante, şi, chiar dacă nu a ieşit pe primul loc, a fost favoritul nr. 1 al publicului iar casa de discuri Vale Music i-a oferit şansa de a înregistra un disc solo.

Acest prim album s-a numit Corazón Latino şi a fost lansat în iunie 2002. Înregistrat în Miami şi produs de prestigiosul producător columbian Kike Santander, discul a fost un real succes. Piese precum Ave María sau Lloraré Las Penas au urcat rapid pe primele poziţii ale topurilor de popularitate. Bisbal nu doar că a devenit cel mai de succes participant al concursului Operación Triunfo, dar a fost şi Artistul Revelaţie al anului în Spania. Albumul a beneficiat de nenumărate succese, având vânzări de peste 1.500.000 exemplare în toată lumea.

Corazón Latino a fost recompensat cu: Premiul Ondas în Spania pentru “Cel mai Bun Album al Anului 2002” si cu Premiul World Music Awards in Montecarlo (Monaco) in octombrie 2003 pentru Cel mai bun Artist Latino al lumii si Cel mai bun Artist Pop al Spaniei, obţinând şi nominalizări la diferite premii naţionale si internaţionale ca cel mai bun Artist Revelaţie (TvYNovelas, Oye, Tu Música). Corazón latino primeste în Spania un Disc de Diamant şi 2 Discuri de Platina, precum şi 9 Discuri de Aur în toata America pentru vânzarea a peste 400 000 de copii.

De asemenea in aprilie 2004, a fost distins cu Premiul Billboard pentru “Cel mai bun Album Pop” al noii generatii si Premiul Billboard al Audientei pentru cel mai iubit artist ales de către public. Artistul a triumfat şi la Premiile Grammy Latino 2003: a primit premiul pentru Cel Mai Bun Artist Nou şi a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun album pop masculin” pentru albumul său de debut.

În februarie 2004 a apărut Bulería, al doilea disc al său, produs tot de Kike Santander, cu care a primit din nou Discul de Diamant în Spania (peste un milion de vânzări) şi a depăşit numărul de 300.000 albume vândute în America (Disc de Aur in Argentina, Columbia, Statele Unite si Uruguay).

A fost singurul album in limba spaniola care a primit Platinum Europe Award in decembrie 2004. Cu acest album a fost nominalizat la Grammy Latino 2004 la categoria “Cel mai bun Album Pop”.

În 2005 a fost lansat Todo Por Ustedes, care include un DVD înregistrat în direct în timpul turneului său din Madrid si Barcelona şi un CD cu două piese inedite, in afara de cele inregistrate in direct. Melodia care da titlul albumul fiind dedicatie speciala pentru fanii lui din intreaga lume. Albumul a fost rasplatit cu Premiul Billboard al Audienţei pentru „Cel mai iubit artist” ales pentru al doilea an consecutiv de către public dar si cu 3 Discuri de Platina in Spania.

Cel de-al treilea album al său, Premonición (2006) s-a lansat simultan în Spania, America Latină şi Statele Unite, fiind de 5 ori Disc de Platină în Spania şi Disc de Aur în Statele Unite, Puerto Rico, Venezuela şi Ecuador.

Single-ul „Quien me iba a decir” a fost no.1 in Spania, America de Sus si Statele Unite. Cel de-al doilea single intitulat „Silencio” a fost si el no.1 in topurile airplay de la radio timp de 4 saptamani consecutiv.

David a decis sa renunte la faimoasele sale bucle, care au innebunit milioane de fane din intreaga lume, odata cu filmarea videoclipului la melodia „Soldado de Papel” („Soldat de hârtie”). Artistul denunta utilizarea copiilor soldati in conflictele armate si toate fondurile obtinute din drepturile de autor ale melodiei au fost donate „Coalitiei Spaniole”, care combate utilizarea copiilor in razboaie.

La finele anului 2007, a publicat Premonición Live, o ediţie de lux a discului incluzând turneul Premonición Tour în format Dublu CD + Dublu DVD, cu concertul integral. Odată cu această lansare, David Bisbal a încheiat un important ciclu de peste un an şi jumătate cu „Premonición Tour” sustinand concerte in America Latina si Spania.

Pentru acest album a fost recompensat cu  Premiul Amigo 2007 din partea publicului , premiul „Ogullosamente latino” 2007 pentru “Cel mai bun Solist al Anului” si „Orgullosamente Latino” 2008 pentru “Cel mai bun Album Latino al Anului”.

In Premonición Live se regaseste si melodia ”Odio amarte tanto” (Hate that I love you) in colaborare cu Rihanna. Aceasta a atins cifra de 60.000 de descarcari legale in Spania si a primit Triplu Disc de Platina.

In acest timp, artistul spaniol a sustinut o promovare internationala intensa in Germania, Holanda, Elvetia, Austria si Japonia( unde hit-ul „Oye el boom” a ajuns no.1 in lista succeselor internationale de la radio).

In 2008, a continuat promovarea sustinand  concerte in Portugalia, Belgia si Romania.

Agenda artistului a fost plina de evenimente, participand la festivaluri in tari ca: Argentina (Festival de Penas de Villa Maria), Venezuela (Festival Movistar Musica, Gala Miss Venezuela, Festival del Barquisimento), Mexic (Fundatia Alas), Spania (Malaga MTV Summer 2008), USA (Gala Benefica „Spirit of Life” Los Angeles).

O buna parte a anului 2009, David Bisbal a fost implicat in pregatirea celui de-al patrulea material discografic, care a fost lansat mondial, in luna octombrie a.c.

Cu toate acestea a participat la diferite evenimente in Spania, America de Sud si Statele Unite (concerte, interviuri, acte benefice, decernari de premii).

In luna iunie 2009 a sustinut concerte in Belgia si Franta ( Paris, Toulouse), astfel punand punct turneului mondial „Premonición Tour”.

Pe 24 august 2009 a avut loc lansarea mondiala a primului single „Esclavo de sus besos” de pe noul album intitulat „Sin Mirar Atrás”.

David Bisbal a reuşit să obţină Dublu Disc de Platină în Spania în doar 24 ore de la punerea în vânzare a discului său, Sin mirar atrás. În plus a devenit şi numărul 1 la descărcări pe iTunes în Spania, Statele Unite şi Mexic.

David Bisbal este coautor a şase din cele douăsprezece piese de pe Sin mirar atrás. De fapt sunt treisprezece piese, ultima apărând ca şi bonus track. Este vorba despre un duet pop dance alături de noua mare revelaţie britanică, tânăra Pixie Lott. Pentru producerea acestui album, David Bisbal s-a bazat pe echipa de producători formată din Armando Ávila, Sebastián Krys, “Rayito” şi Rafa Vergara, Jacobo Calderón şi José Luis Peña, Stassos şi Ozgo.

Sin mirar atrás a fost înregistrat în Madrid, Miami, Los Angeles, México D.F., Bratislava, Londra, Stockholm şi Sao Paulo. A fost lansat simultan la data de 20 octombrie în Spania, Statele Unite, America Centrală şi America Latină.

In lunile noiembrie si decembrie ale acestui an artistul va sustine 10 concerte unice in cele mai importante orase din Spania pentru a prezenta noul sau material discografic. Concertele vor fi sustinute in teatre unde fanii vor putea sa asculte noile piese dar si binecunoscutele hit-uri de pe albumele anterioare. Pentru aceste concerte biletele s-au epuizat in cateva zile de la punerea lor in vanzare iar pentru anumite orase biletele s-au vandut in cateva ore.

David Bisbal a oferit trei mari turnee mondiale (Turneul Corazón Latino 2002-2003, Bulería Tour 2004-2005 şi Premonición Tour 2007-2008) cu un total de 300 concerte si a vândut peste 4 milioane de discuri în Spania şi America, obţinând 30 Discuri de Platină şi 17 de Aur.

(Biografie preluata partial de pe site-ul davidbisbalfanclub.ro apartinand Fan clubului Oficial „Siempre con db” in Romania)

 Cititi: http://davidbisbalfanclub.ro/termenisiconditii.php

 

TRIVIA DAVID BISBAL

·   Inca din copilarie il admira pe Antonio Molina (un foarte cunoscut cantaret de muzica flamenco si actor din Spania), Sergio Dalma, Raphael si Luis Miguel.

·  Timp de 4 ani a fost vocalist in Orquetra Expresiones iar debutul sau discografic solo a avut loc in 2002 cu albumul Corazón Latino.

·  Corazón Latino a batut recordurile pentru un album de debut. 1 milion de copii vandute in doar 6 luni de la lansare.

·  In 2003 primeste un Grammy Latino pentru “Cel mai bun artist debutant” si un World Music Award pentru “Cel mai bun artist latino din lume”.

·   David Bisbal  a filmat videoclipul primului sau single Ave María in renumita Rezervatie Naturala Cabo de Gata din Almería .

·  2004 – Bulería a fost discul cel mai bine vandut din Spania primind Discul de Diamant care atesta 1 milion de copii vandute.

·  David Bisbal beneficiaza de o statuie in marime naturala la Muzeul de Ceara din Madrid si este situata in zona personajelor reprezentative din industria muzicala precum Ricky Martin, Sara Montiel, Joaquín Cortés si The Beatles.

·  Melodia Todo por ustedes ce da titlul intregului pachet multimedia lansat in 2005 a fost compusa special de David pentru fanii din lumea intreaga.

·  Vodafone Spania a lansat intr-o editie limitata  pachetul special David Bisbal Nokia 6234 Vodafone live! 3G. Astfel Vodafone a prezentat in exclusivitate , cu 15 zile inainte de lansarea propriu-zisa, cel mai recent album al lui David intitulat Premonición.

·  Primul single de pe albumul Premonición a fost melodia „Quién me iba a decir” („Cine avea sa-mi spună?”). Melodia vorbeste despre lupta pe care artistii o duc zilnic pentru a se mentine in varful topurilor. „Quién me iba a decir” s-a aflat pe locul 1 in topurile muzicale din Spania şi Argentina si alte tari din America Latina.

·  David a decis sa renunte la faimoasele sale bucle, care au innebunit milioane de fane din intreaga lume, o data cu filmarea videoclipului la melodia „Soldado de Papel” („Soldat de hârtie”) – melodie compusa de el. Artistul denunta utilizarea copiilor soldati in conflictele armate si toate fondurile obtinute din drepturile de autor ale melodiei sunt astfel donate „Coalitiei Spaniole”, care combate utilizarea copiilor in razboaie.

·  Toate proiectele lui David au avut mereu un „parfum” de succes, lucru care a dus si la ideea crearii parfumului Pura Esencia, in varianta pentru femei si barbati iar mai apoi a parfumului DB Black & DB Rose.

·  Este pasionat de pescuitul sportiv si fotbal dar si de ciclism. In adolescenta a facut parte dintr-o echipa de ciclism.

·  Melodia Oye el boom (de pe albumul Bulería) a avut un succes rasunator si in Japonia astfel ca un artist japonez, pe numele sau Hiromi Go, a decis sa inregistreze si versiunea in limba japoneza a melodiei lansata in Ţara Soarelui odata cu versiunea originala a lui Bisbal. Albumul Premonición a fost pus la vanzare si pe piata muzicala japoneza dar intr-o versiune diferita.

·  David Bisbal e primul artist al carui nume apare pe tricoul oficial al unei echipe de fotbal din prima divizie, este vorba de echipa din Almería.

·  Artistul a interpretat si o tema lirica ‘Magnificat’ in limba latina la ceremonia de deschidere a Teatrului Auditorio din Ejido, Almería. David a surprins, indepartandu-se semnificativ de stilul sau muzical cu care s-a facut cunoscut pe plan international.  

·  In octombrie 2006 a oferit un concert exclusiv la Parlamentului European cu sediul la Strasbourg fiind invitat special.

·  David Bisbal a interpretat 2 teme principale in 2 telenovele mexicane: “Esta ausencia” pentru coloana sonora a telenovelei  “Piel de otoño” si “Juro que te amo” pentru telenovela cu acelasi nume.

·   In 2006 si respectiv 2007 a primit 2 medalii importante: Medalia Andaluzia si Medalia de Aur a Provinciei Almería, ambele fiind inmanate de catre comitetul regiunii Andaluzia. Datorita celor doua i-au fost recunoscute calitatile personale, umane si profesionale dar si efortul sau de a raspandi valorile tarii sale in intreaga lume.

·  In vara anului 2008 a cantat pe aceeasi scena cu fetele de la Pussycat Dolls intr-un concert live organizat de MTV Spania, eveniment la care au asistat peste 180 000 de persoane.

·  David Bisbal a colaborat cu Rihanna la melodia Hate that I love you (Odio Amarte Tanto) care are si un videoclip. In doar o saptamana de la lansare s-au depasit 1 milion de vizite pe site-ul Youtube, unde acesta a fost pus la dispozitie de catre Universal Music Spania.

·  Artistul a sustinut primul concert in Romania, anul trecut pe 11 decembrie, la Sala Palatului. Spectacolul a facut parte dintr-o serie de evenimente, desfasurate in cadrul proiectului national de multiculturalitate şi multilingvism „Arta contra drog 2009“.

 (Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din acest blog este interzisa in lipsa consimtamantului prealabil al editorului)

8 răspunsuri to “Despre David Bisbal”

 1. silvik Says:

  oleeeeeee!!!!!!!!!!! e f tare blog-ul!!!!!!!! felicitari tuturor!!!!!

 2. 10is_db Says:

  oleeeee!!!!….o idee grozava blogul acesta….beton beton…felicitari clau…:*:*…arrriba David!!!!!!!!!!!!!!

 3. david esti sooper tare ........mam indragostit de tine!!!!!! Says:

  DAVID BISBAL te ador .Esti sooper tare .M-am indragostit de tine.Sunt un fan care de adora.

 4. david esti sooper tare ........mam indragostit de tine!!!!!! Says:

  as vrea si eu un bilet la unul din concertele tale .sincer……..un calduros pupic …si daca sar puta numarul de telefon si poate ne vedem…cine stie

 5. Irina Says:

  Ce frumos! Cum de nu am descoperit eu prezentarea asta pana acum? super! fain si site-ul vostru! http://www.davidbisbalfanclub.ro

 6. stefyyy Says:

  E super tare videoclipul Aquí estoy yo.Imi place la nebunie.David e la inaltime ca de fiecare data.

 7. Ioana Says:

  David Bisbal este un artist unic si o persoana incantatoare, care in ciuda succesului pe care il are, acesta nu l-a schimbat deloc. Este un om care prin muzica lui iti deseneaza pe chip un zambet, intotdeauna.

 8. Luiza Says:

  E FASCINANT.e insasi VIATA!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: